Pink Cherry

Sunday, 27 January 2013

Assalamualaikum reader, :face54:
Alhamdulillah baru selesai baca salah satu blog hamba yang saya amat kagum dengan sifat dia yang sangat mencintai rasulNya, penciptaNya, dan saudara-saudara seislam.. :face24:sedikit tersentuh dengan ayat-ayat cinta Nya..:131: ingat die tujukan untuk kekasih dia, tapi baru tahu bila baca sampai habis rupa-rupanya dia bercakap tentang Al-Quran yg telah lama dia tak baca, yang dah lama die tak dating same-same.. 
waahh.. sedeyhnye..:face41: hurmm.. siap bersayang-sayang lagi, cemburu bile ade orang yang macam tu,
Die siap tulis hadis lagi,:face26: dari Surah Al-Yunus ayat 57-58

Wahai umat manusia! Sesungguhnya telah datang kepada kamu Al-Quran yang menjadi nasihat pengajaran dari Tuhan kamu, dan yang menjadi penawar bagi penyakit-penyakit batin yang ada di dalam dada kamu, dan juga menjadi hidayah petunjuk untuk keselamatan, serta membawa rahmat bagi orang-orang yang beriman.(57)
Katakanlah (wahai Muhammad) "kedatangan Al-Quran itu adalah semata-mata dengan limpah kurnia Allah dan kasih sayangNya, maka dengan isi kandungan Al-Quran itulah hendaknya mereka bersukacita (bukan dengan yang lainnya), kerana ia lebih baik daripada apa yang mereka himpunkan dari segala benda dan perkara yang tidak kekal)".(58)

Walaupun sy tulis pasal agama2, :face19: saya tak lah baik sangat, dah tugas manusia menyebarkan dakwahnya, sy cuma berkongsi ilmu yang saya dapat kemudian sy sbarkan nya pda kamu semua..
 walaupun sy tahu ade orang yang mengata sy bajet Alim, pura-pura baik lah, tapi sy nk awk tahu, sy sbenarnya mencuba menjadi yg lebih baik, daripada sy menulis perkara yg tak mendapat sebarang faedah as Korea la, kutuk org la.. kann??  :face2: sy hrap ade yang faham persaan sy.. :face24: terima kasih kpd org sentiasa menyokong tulisan sy selama ni.. semoga hari kite lebih baik dari semalam..
 salam bermujahadah dengan hati..:131:
keep ISTIQOMAH dear, wasalam..  

Wednesday, 16 January 2013

Ukhwah Kite Hingga Hujung Nyawa ^_^

BISMILLAHIRAHMANIRAHIM..

Tiga tahun kita duduk dalam kelas yang sama, tapi sekarang sekolah kita tak buat RK sampai form 5 kan? klu boley nak jer kelas same dengan korang, tapi.. aku buat pilihan nak amik aliran sain teknik,
hiehi.. aku la punca segala-gala puncanyee.. heheh.. tapi tak pe, walaupun bukan dalam kelas yang sama,
ukhwah kita akan tetap sama seperti dulu, malah aku rasa kite semakin rapat, ^_^ indahkan ukhwah kite yang terjalinnye,, hihiee.. walaupun aku boley dikatakan suke la jgk subjek bio, tapi aku lagi suke subjek Lukisan Kejuruteraan ni,, hahaa bley lukis-lukis, tak nak hafal-hafal bagai, hihiee~~ malas!
Gambar nie kenangan kite waktu buat solat tarawih and solat hajat hari tu,,, sweetnye korang... 
tapi Kinah tak sempat nak bergambar dengan kite.. sedeyy... ;(


*dari kiri Husna, Ezzaty , Atifah dan yg tudung pink tu..... ;) hehe*
sweet kan,, tomei je korang.. atotoo.. hahak3


haha.. ni skuad mane?? hihiee... ^_^
tak ajak aku join pun.. ni gambar kite waktu kat homestay.. 
kenangan dengan cikgu2 practical, 2 hari 1 malam.. kejap sangat kan?
rinduu nak study macam tu lagi.. =)


Ni family kite waktu form 2 dengan cikgu sarbani , hihik.. 
semua muka budak-budak.. TERBAEKK!!


ok, that's All.. May Allah bless u my lovely friend.. saayaannng korang,,
key, tq baca.. sje nk release tension ckit, baru lepas buat ADD MATH- subject yg paling 
disukai and memeningkan sekali gus mengajar kite menyelesaikan masalah.. hihiee.... key.. 
ASSALAMUALAIKUM,, ^_^