Pink Cherry

Sunday, 27 January 2013

Assalamualaikum reader, :face54:
Alhamdulillah baru selesai baca salah satu blog hamba yang saya amat kagum dengan sifat dia yang sangat mencintai rasulNya, penciptaNya, dan saudara-saudara seislam.. :face24:sedikit tersentuh dengan ayat-ayat cinta Nya..:131: ingat die tujukan untuk kekasih dia, tapi baru tahu bila baca sampai habis rupa-rupanya dia bercakap tentang Al-Quran yg telah lama dia tak baca, yang dah lama die tak dating same-same.. 
waahh.. sedeyhnye..:face41: hurmm.. siap bersayang-sayang lagi, cemburu bile ade orang yang macam tu,
Die siap tulis hadis lagi,:face26: dari Surah Al-Yunus ayat 57-58

Wahai umat manusia! Sesungguhnya telah datang kepada kamu Al-Quran yang menjadi nasihat pengajaran dari Tuhan kamu, dan yang menjadi penawar bagi penyakit-penyakit batin yang ada di dalam dada kamu, dan juga menjadi hidayah petunjuk untuk keselamatan, serta membawa rahmat bagi orang-orang yang beriman.(57)
Katakanlah (wahai Muhammad) "kedatangan Al-Quran itu adalah semata-mata dengan limpah kurnia Allah dan kasih sayangNya, maka dengan isi kandungan Al-Quran itulah hendaknya mereka bersukacita (bukan dengan yang lainnya), kerana ia lebih baik daripada apa yang mereka himpunkan dari segala benda dan perkara yang tidak kekal)".(58)

Walaupun sy tulis pasal agama2, :face19: saya tak lah baik sangat, dah tugas manusia menyebarkan dakwahnya, sy cuma berkongsi ilmu yang saya dapat kemudian sy sbarkan nya pda kamu semua..
 walaupun sy tahu ade orang yang mengata sy bajet Alim, pura-pura baik lah, tapi sy nk awk tahu, sy sbenarnya mencuba menjadi yg lebih baik, daripada sy menulis perkara yg tak mendapat sebarang faedah as Korea la, kutuk org la.. kann??  :face2: sy hrap ade yang faham persaan sy.. :face24: terima kasih kpd org sentiasa menyokong tulisan sy selama ni.. semoga hari kite lebih baik dari semalam..
 salam bermujahadah dengan hati..:131:
keep ISTIQOMAH dear, wasalam..  

No comments:

Post a Comment